Seminars

Seminars, Master Classes, discussions and debates.

Saturday 28 January

Till sidans början ^
09.30 Auktionsverket Kulturarena Filmrummet Del 1: Utveckling Inledning - Anna Serner vd för Filminstitutet och Karin Ekberg och Johan Seth, Oberoende Filmares Förbund. Hur utvecklingsstöd fördelas - Johan Fröberg, analyschef, Svenska Filminstitutet. Filmerna - Våga minnas, Någonting måste gå sönder och Pojktanten är exempel på projekt med en lång fas av utvecklingsarbete. Ewa Cederstam, regissör och Stina Gardell, producent (Våga minnas) och Ester Martin Bergsmark, regissör (Någonting måste gå sönder, Pojktanten), samtalar med Karin Ekberg.  Talangkartläggning för framtida utveckling, Hanna Sohlberg, talangprojektledare Svenska Filminstitutet. 
09.30 Auktionsverket Kulturarena Morgonmingel med filmkonsulenterna Innan programmet sätter igång finns samtliga medverkande på plats, för möten och småprat.
09.30 Auktionsverket Kulturarena Filmrummet: Utveckling, konsulenter och speeddejting
11.45 Auktionsverket Kulturarena Lunchmingel med Svenska Filminstitutet och OFF Det bjuds på enklare lunch och under tiden kan du passa på att samtala med representanter från Svenska Filminstitutet och OFF.
12.15 Auktionsverket Kulturarena Filmrummet Del 2: Produktionsstöd - inifrån bunkern på Gärdet "Transparensstatistik", myter och fakta om produktionsstöd. Kristina Colliander, chef produktionsstöd Filminstitutet. Möt våra nya konsulenter. Erika Wasserman kortfilmskonsulent, Juan Pablo Libossart, dokumentärfilmskonsulent och Mattias Lundin, lanseringskonsulent. Såhär tänker vi: självkritik och reflektion kring utveckling. Samtal och filmklipp med samtliga konsulenter. Saker du alltid velat veta, men aldrig vågat fråga - Q&A med tidigare nämnda konsulenter samt även Klara Grunning, konsulent dokumentärfilm, Yaba Holst, konsulent långfilm, Calle Marthin, konsulent långfilm, Antonio Russo Merenda, tidigare konsulent dokumentärfilm.
14.00 Auktionsverket Kulturarena Filmrummet: Speeddating med konsulenterna Under enklare form arrangerar vi speeddejting med våra konsulenter där du kan presentera dig och din idé. Ingen föranmälan krävs, bara att dyka upp. Förutsättningar och upplägg gås igenom på plats.
15.00 Auktionsverket Kulturarena Filmrummet Del 3: Fusion - nya perspektiv, nya processer  På förra årets festival presenterades de som valts ut som deltagare i Svenska Filminstitutets forsknings- och utvecklingsprogram Fusion. Sju kvinnor, alla kreatörer med intersektionellt perspektiv hade valts ut för att utveckla egna filmprojekt. I denna session presenterar de projekten med work-in-progress och diskuterar sina kreativa processer. Sessionen innehåller även ett samtal mellan kreatörerna, inbjudna gäster och publiken. 
18.00 Auktionsverket Kulturarena GIFF 40 år - Draken och demonerna och jubileumsfest! Filmfestivalen fyller 40 år och det ska firas. Festligheterna inleds med ett jubileumsboksläpp av den alldeles färska Draken och demonerna. Det blir samtal med bokens författare, filmskribenten Jon Asp. Med sig har han några av huvudpersonerna; grundare, generaler, chefer och konstnärliga ledare från det förflutna. Det blir garanterat en minnenas kväll, men självklart placerad mitt i samtiden. Därefter blir det tårta och kalas och stämningen förhöjs av El Perro Del Mar som kör DJ-set i stora rummet. Den som inte kan få nog av minnen och festivalprofiler beger sig in i biblioteket, där micken passas runt mellan festivalkännare som kommer berätta sina bästa anekdoter och minnen. Mingla, införskaffa boken och häng med andra festivalälskare.
19.30 Kafé Magasinet Bar Talk: Affischen och vinjetten Enligt tradition får en konstnär och en filmare i uppdrag att fritt forma det aktuella årets affisch och vinjett. Bakom 2017 års omslingrade telefonlurar står fotokonstnären Annika von Hauswollf och bakom filmen alla ser allra mest under festivalen, står Johannes Nyholm, bioaktuell med Jätten. Möt dem en stund mitt i barsorlet.

Sunday 29 January

Till sidans början ^
12.00 Arena: Första Lång Så gör du internationell succé med din kortfilm! Axel Danielson och Maximilien Van Aertrycks Hopptornet vann kortfilmspriset Startsladden på Göteborg Film Festival 2016. Efter det har filmen visats på över 40 festivaler och vunnit priser på minst en fjärdedel av dem. I januari står svårflirtade prestigefulla Sundance-festivalen, och i februari kortfilmsfestivalen i Clérmont-Ferrand, på tur. I år slåss de om Startsladden igen med nya Studio 5! Duon har också del i Simon Vahlnes Fight On a Swedish Beach!, som tävlade i Cannes och om European Film Awards. Här delar de med sig av erfarenheter och tipsar, tillsammans med Svenska filminstitutets expert, om hur man gör för att erövra världen med en kortfilm.
14.00 Arena: Första Lång Uppsnack Startsladden 2017 Göteborg Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm. I år premiärvisas över 50 nya korfilmer. Åtta av dem väljs ut för att tävla om ett av världens största kortfilmspris - Startsladden. Vinnaren får över en halv miljon kronor i form av kontanter och filmteknik. Årets startfält består av åtta fantastiska verk. De är: Förebilder av Elin Övergaard; Min börda av Niki Lindroth von Bahr; Studio 5 av Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck; Turkkiosken av Bahar Pars; Stay ups av Joanna Rytel; Speldosan av Johannes Nyholm; Push it av Julia Thelin; Stranded, av Viktor Johansson. Här möter vi de utvalda filmarna, inför den spännande tävlingsvisningen på Draken, och får en inblick i deras briljanta hjärnor.
19.30 Kafé Magasinet Bar Talk: Moving Sweden-regissörerna Inte mindre än fem Moving Sweden-filmer har premiär på årets festival. Moving Sweden är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, SVT och de regionala filmfonderna där både nya och erfarna filmskapare får möjligheten att utmana och utforska nya format. Vi har bjudit in regissörerna Amanda Kernell, Henrik Hellström, Åsa Kalmér, Niclas Gillis och Fijona Jonuzi till en stunds avslöjande prat mitt i barsorlet.

Monday 30 January

Till sidans början ^
17.00 Auktionsverket Kulturarena Master Class: Georges Schwitzgebel - en musikalisk animatör Den schweiziske animatören och konstnären Georges Schwizgebel är en genuint visuell poet som har utvecklat sitt intresse för animation genom musik. Att se hans filmer, som kan beskrivas som vackra målningar som kommer till liv, är alltid en unik och oförglömlig upplevelse. Schwizgebel har arbetat, och prisbelönast, över hela världen. Bland hans mest kända arbeten finns La jeune fille et les nuages, The Man With No Shadow och Romance, som blev utsedd till bästa animerade kortfilm vid Genie Awards, 2011. Under denna Master Class kommer vi att få en inblick i hans kreativa process och höra mer om hans nu pågående arbete. Masterclassen hålls på engelska.
19.30 Kafé Magasinet Bar Talk: Bergman Revisited 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. I satsningen Bergman Revisited bjöd Filminstitutet och SVT i somras in erfarna regissörer att ansöka om stöd för att göra en kortfilm inspirerad av Ingmar Bergmans universum. Nu är de utvalda. Och några av dem är här! Tomas Alfredson och Jesper Waldersten berättar om sin Bergmans Reliquarium, en visuell associationslek in i Bergmans heligaste hemligheter. Jane Magnusson berättar om sin och Liv Strömquists Knölen, en film om Bergmans bästa sida. Kom och trängs i Bergmanvimlet!

Tuesday 31 January

Till sidans början ^
10.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus VR - Bakom kulisserna i en VR-studio Med årets GoKinema och Open set erbjuder Gothenburg Studios en möjlighet att kliva rakt in i en 360-inspelning. Vid flera stationer utrustade med Nokia OZO 360-kameror, får vi prova på det allra senaste inom stereoskopisk 360-filmning och livestreaming. Vi får också möjlighet att titta närmare på hur 360-film efterbearbetas. Vid stationer för stitching, klipp, grafik, och grading tar vi materialet fram till färdig film. Det hela hålls samman av fördjupande expertledda seminarier runt teknik, workflow och storytelling med Malc Souther och Roland Morcom, från Nokia, samt Viktor Peterson, från CLVR Works. Seminariet hålls delvis på engelska och presenteras i samarbete med GoKinema/Gothenburg Studios, Nokia och Engströms. För mer info, se www.gokinema.com
10.00 Auktionsverket Kulturarena Open Set
13.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus VR - Dags att prata mer innehåll och mindre teknik?! Vad är ett bra VR-verk? Passar berättande med VR-teknik för en speciell typ av innehåll och en speciell typ av filmare? Kanske är den klassiska auteuren inte den som känner sig mest kallad när det är publiken/användaren som står i det starkaste strålkastarljuset? Katy Newton är verksam som VR/AR Experience Designer och forskare i New York och rör sig i gränslandet mellan design, teknologi och storytelling. Tillsammans med Peter Pontikis, regissör till svenska Oh Deer!, upplevelsedesignern Bjarke Pedersen och Annika Gustafson, verksamhetschef på BoostHbg, arena för utveckling och innovation inom virtual reality, transmedia och film, reder hon ut ovanstående frågor och några till. Seminariet hålls på engelska och genomförs i samarbete med BoostHbg, Kultur i väst och Kultur i Halland/Film.
14.30 Auktionsverket Kulturarena Afternoon Tea och föreläsning med Katy Newton Filmcloud/Kultur i Väst, BoostHbg samt Kultur i Halland/Film bjuder på Afternoon Tea. Och mer Katy Newton. Under en fördjupande föreläsning med rubriken: "Hur berättar man en historia för en publik när publiken är inne i historien?" delar Newton med sig av erfarenheter från Stanford School's Media Experiment och forskingsprojektet "The storyteller's guide to the virtual reality audience". Föreläsningen följs av en Q&A. Missa inte chansen att ställa frågor och få feedback kring egna VR-idéer, från en av världens mest kunniga VR-specialister. Föreläsningen hålls på engelska och presenteras av Kultur i Väst/ Region Västra Götaland, FilmCloud, BoostHbg, Kultur i Halland/Film
17.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus Gudar och människor - Är det möjligt att filma Gud? Sedan filmens födelse har den varit tätt sammankopplad med religion och tro. Ingmar Bergman, Pier Paolo Pasolini, Mohsen Makhmalbaf och Kim Ki-duk är bara några av alla filmskapare som brottats med sin egen tro eller intresserat sig för teologi och religionsutövning. I årets fokus Gudar och människor visas en rad nya filmer som anknyter till tro och religion på olika sätt, och festivalen arrangerar även filmvisningar i en kyrka, en synagoga och en moské. Men vilken är religionens roll i den samtida filmkulturen, och vilken är filmens roll i religionen? Hur har tro, gudar och religion skildrats i filmhistorien och vad har fungerat - och inte fungerat? Vi har samlat en kvintett kunniga personligheter, med olika tro och expertis, för att dela med sig av sina perspektiv på film och religion. Seminariet genomförs i samarbete med Svenska kyrkan.

Wednesday 1 February

Till sidans början ^
13.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus Gudar och människor - Tro och Politik I årets fokus Gudar och människor visas filmer som på olika sätt handlar om tro och religion, och i detta samtal medverkar några av regissörerna. Hur arbetar de med att skildra ett så mångfacetterat och känsloladdat ämne som religion på film; vilka är möjligheterna, utmaningarna och svårigheterna? I Son of Joseph anspelar Eugène Green på den bibliska familjehistorien. Omar Regan har gjort American Sharia i filmbolaget Halalywood, som han startat för att motverka fördomsfulla bilder av muslimer och islam. Elisabeth E. Schuchs The Book of Birdie utspelar sig i ett kloster och i The Preacher berättar Magdi Ahmed Ali om samspelet mellan en muslimsk predikant och de egyptiska myndigheterna. Här möts de i ett samtal om religion, politik och film. Seminariet hålls på engelska och genomförs i samarbete med Svenska kyrkan
15.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus Sápmi - Den samiska filmvågen Samisk film har aldrig varit hetare! De senaste åren har samiska filmare tagit allt mer plats med sina egna historier och rönt internationella framgångar. Det unga International Sámi Film Institute satsar målmedvetet och den samiska filmproduktionen har vuxit, med en ny generation intressanta regissörer. Men hur har Sápmi utvecklats till en av Nordens mest spännande filmregioner? Här möter vi dokumentärfilmaren Katja Gauriloff (Kaisas?s Enchanted Forest), debuterande Amanda Kernell (Sameblod) och veteranen Nils Gaup som Oscarbelönades för Vägvisaren 1987 och ännu räknas som den främsta samiska filmaren någonsin. Med utgångspunkt i sina filmer diskuterar de, tillsammans med Anne Lajla Utsi, chef för International Sámi Film Institute, den samiska filmhistorien och den nya samiska filmvågen. Seminariet hålls på engelska och presenteras i samarbete med International Sámi Film Institute.
16.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus Sápmi - Work in Progress: Tystnaden i Sápmi Filmaren och konstnären Liselotte Wajstedt återkommer ofta till det samiska som tema i sina verk. På det här årets festival visar hon sin kortfilm The Fire. I sin kommande dokumentär undersöker hon den samiska tystnaden. En studie gjord på Norges arktiska universitet i Tromsö har visat att det i högre grad förekommer känslomässigt, fysiskt och sexuellt våld bland samerna än i resten av det nordiska samhället. Tystnaden i Sápmi följer två unga kvinnor, Anne Marion, från norra Norge, och Ida, från norra Sverige, som har blivit våldtagna. Båda har brutit den traditionella tystnaden och genom deras personliga erfarenheter och handlingar får vi inblick i en historia om ett komplext problem med många olika lager. Seminariet presenteras i samarbete med International Sámi Film Institute.
17.00 Auktionsverket Kulturarena Fokus Sápmi - Representation och kolonialism Den nordiska filmhistorien är full av mer eller mindre rasistiska schablonbilder av samer. Men hur representeras samer i film och tv idag? I kölvattnet efter SVT-serien Midnattssol uppstod en hård debatt. Kulturskribenten Gunilla Brodrej sågade seriens schablonbild av samer, men kritiserades i sin tur av bland andra artisten och aktivisten Maxida Märak, som har en av rollerna. Nu fortsätter och fördjupar vi diskussionen om koloniala stereotyper och samisk representation. Vem har makt att skapa bilderna och vem har rätt att tolka dem? Seminariet hålls på engelska och presenteras i samarbete med International Sámi Film Institute och Sámi Filbmabargiid searvi (samiska filmarbetarföreningen).
19.30 Auktionsverket Kulturarena Bar Talk: Juho Kuosmanen Sommaren 1962 har Olli Mäki chansen att bli världsmästare i fjäderviktsboxning. Hela Finland har förberett sig på hans seger. Allt Olli behöver göra är att gå ner i vikt och koncentrera sig på matchen. Men det finns ett problem - han har förälskat sig i Raija. För att fira Finlands hundraårsjubileum tar vi ett snack med regissören till den fantastiska filmen om Olli Mäki, som fick pris i Cannes.

Thursday 2 February

Till sidans början ^
11.00 Auktionsverket Kulturarena Master Class: Tran Anh Hung En mästare är tillbaka. Senaste gången Trân Anh Hùng, var i Göteborg var 2011, då han var en av deltagarna i ett vietnamesiskt fokus, med sin känslofyllda filmatisering av Haruki Murakamis Norwegian Wood. Tidigare har festivalen visat hans debut, den hänförande Doften av grön papaya (1993), som Oscarnominerades, Cyclo (1995), som vann Guldlejonet i Venedig, och När solen står som högst (2000). Nu är den stilsäkre vietnamesen tillbaka med Eternity, ett romantiskt historiskt drama med Audrey Tatou, Bérénice Béjo och Mélanie Laurent i huvudrollerna. Möt en av vår tids största regissörer och hör honom berätta mer om hur han finslipat sitt fängslande och poetiskt sensuella filmspråk till fulländning. Master Classen hålls på engelska.
15.00 Auktionsverket Kulturarena Citizen Schein och ett filmavtal som går i graven Harry Schein - ett ensamkommande judiskt flyktingbarn - blev en av den svenska efterkrigstidens mest inflytelserika kultur- och mediepersonligheter. Intellektuell gigant och entreprenörsgeni i vissa ögon - elitistisk manschauvinist och makthungrig despot i andras. Hans livshistoria kunde varit hämtad från en Hollywoodfilm. Han var också mannen bakom den filmreform, som resulterade i Svenska Filminstitutet (där han var VD 1963-1970 och1972-1978) och det filmavtal, som gällt sedan 1963 och ersattes av en statlig filmpolitik nu vid årsskiftet 2016/2017. Möt skaparna bakom - och några av de medverkande i - filmen tillsammans med Svenska Filminstitutets nuvarande VD i ett samtal om Schein och filmpolitiken, då och nu.
17.00 Auktionsverket Kulturarena Recept på vinnande tv-drama-manus sökes!
19.30 Auktionsverket Kulturarena Bar Talk: Olivia Neergaard-Holm När man har klippt ett oräkneligt antal timmar material till en dokumentärfilm om David Lynch, är man kanske bland dem som har störst tillgång till hans tankar. Olivia Nergaard-Holm är klipparen som blev medregissör till David Lynch: The Art Life, som handlar om den genialiske regissörens väg fram mot filmkarriären. Vi tar ett snack för att både kika in i hennes och Lynchs konstnärliga världar.
19.30 Kafé Magasinet Bar Talk: Sofia Jannok och Liselotte Wajstedt Självklart kan man inte ha ett Fokus: Sápmi utan att den klarast lysande stjärnan är närvarande. Sofia Jannok snabb-landar i Göteborg för en intensiv kväll vid bardisken med regissören Liselotte Wajstedt. Duon har tidigare gjort musikvideon Ärvas ihop och nu är också Sofia med i Liselottes kommande dokumentärfilm Tystnaden och Sápmi. De bägge har garanterat mycket spännande att prata om.

Friday 3 February

Till sidans början ^
09.00 Biopalatset 5 Moving Sweden - Reflektioner från experterna Inte mindre än fem filmer, med stöd från Moving Sweden, har sin världspremiär under Göteborg Film Festival. Moving Sweden har bjudit in fyra internationella experter för att reflektera över filmerna och de kreativa val som gjorts, samt visa klipp för att belysa sina personliga åsikter. Filmskaparna kommer sedan att göra experterna sällskap på scenen för en fördjupande diskussion. Moving Sweden är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, SVT, de regionala filmfonderna; Filmregion Stockholm-Mälardalen, Filmpool Nord, Film Väst, Film i Skåne och Regionala resurscentrums samarbetsråd. Seminariet hålls på engelska och presenteras av Moving Sweden/Svenska Filminstitutet
13.00 Auktionsverket Kulturarena Work in Progress: Borg Spänningarna mellan två av tennisvärldens bästa spelare, och mest dynamiska personligheter, trollband en hel värld när 70-tal övergick till 80-tal. Wimbledon-finalen 1980 mellan Björn Borg och John McEnroe var en klassisk rysare. Inte konstigt att det blev stort rabalder när det annonserades att Sverrir Gudnason och amerikanska stjärnan Shia LaBeouf skulle spela mot varandra i en film om de bägge giganterna, regisserad av den den flerfaldigt internationellt prisbelönte danske regissören Janus Metz (True Detective och Armadillo). Med Stellan Skarsgård som tränaren Lennart Bergelin. Nu får vi äntligen höra mer och se smakprov från inspelningarna, som pågått under hösten!
15.00 Auktionsverket Kulturarena Work in Progress: Gudrun - The Feminist Vi var nära att kliva in i riksdagen vid valet 2014. Längst fram gick, och går, en härdad politiker - Gudrun Schyman. Som en katt med nio liv har hon tagit sig igenom personliga livskriser, mediala drev och mängder av hot och hat. Hennes kamp är obeveklig, men vilket är det personliga pris hon tvingats betala? Är det möjligt att utmana patriarkatet utan att använda sig av dess egna maktgrepp? Eller krockar hennes kampmetoder med den utopiska bilden? Går det att stå över de "regler" som är satta för politiken och att göra på ett nytt sätt, i kärlekens namn? I sin film försöker Hampus Linder ta reda på vem Schyman är och vad som gjort henne sådan.
17.00 Auktionsverket Kulturarena Actor's Talk: Gunnel Lindblom, Sven-Bertil Taube experimenterande filmer. Gunnel Lindblom och Sven-Bertil Taube spelar ett par i Henning Mankells Möte om eftermiddagen, i regi av Åsa Kalmér, Sten Ljungren och Marie Göranzon agerar i Henrik Hellströms 2060, ett slags fängelsedrama i ålderdomshemsmiljö, i en framtida dystopi. Bägge ingår i satsningen Moving Sweden, som uppmanar till att "utmana gestaltandet och beröra publiken med starka berättelser i nya och spännande format". Möt några av våra mest älskade skådespelare och hör dem prata om sitt hantverk: arbetsmetoder och knep; utmaningar och svårigheter; minnen och framtidsplaner. Och konsten att hålla sig ständigt öppen och ung i sinnet, trots att kroppen åldras.
19.30 Kafé Magasinet Bar Talk: Framtidens distribution Scope 100-firandet fortsätter med en intensiv och positiv diskussion om nya vägar att nå biopubliken. Hur ska vi distribuera framöver? Hur ska vi nå nya publikgrupper? Hur ligger biografen och streamingen till i förhållande till varandra? Svend Jensen från norska Scope 100 och distributören Arthaus; Mathilde Dedye, producent på French Quarter, med innovativa idéer, och Anna Harding, ansvarig för Folkets bios VOD-plattform tränger ihop sig för att inspirera varandra till nya kreativa lösningar.

Saturday 4 February

Till sidans början ^
13.00 Auktionsverket Kulturarena Jämställdast i världen! - men hur är det med mångfalden? Sverige hyllas som ett föregångsland när det gäller jämställdhet i filmbranschen, och sägs vara bäst i världen när det kommer till kvinnlig representation framför och bakom kameran. Men hur står det till med mångfalden? Women in Film and Television (Wift) djupdyker i frågan med tre intensiva expertföreläsningar och en efterföljande diskussion. Inti Chavez Perez reder ut begrepp kring normkritik och varför han hittade på ett eget filmtest om ickevita i svensk film. Cecilia Gärding presenterar sin forskning från boken Mångfalden i det svenska filmarvet 1890-1950 och introducerar en teori för att främja inkludering av etniska minoritetsgrupper i västerländsk film. Rojda Sekersöz berättar om processen med sin film Dröm vidare, som tävlar om Dragon Award Best Nordic Film, och visionerar om framtiden. Nisti Stêrk, ordförande i Wift, introducerar. Seminariet presenteras i samarbete med Wift Sverige.
15.00 Auktionsverket Kulturarena Work in progress: The Square För tre år sedan stod Plattformgänget på festivalens scen med en work in progress för Turist. Nu är de tillbaka med Ruben Östlunds nya The Square - en komedi om delat ansvar. Och sprickan mellan människor som sakta men säkert vidgas när samhället blir alltmer individualistiskt och idealen offras. Filmen utspelar sig i den moderna konstvärlden och kretsar kring en installation på temat tillit, en ruta på ett torg, där alla har samma ansvar och rättigheter. I huvudrollerna hittar vi Elisabeth Moss (Mad Men, Top of The Lake), brittiske Dominic West (The Wire, The Affair) och danske Claes Bang (Taxa, En Soap, Bron). Filmen har spelats in i Stockholm, Göteborg och Berlin under sommaren och hösten.

Sunday 5 February

Till sidans början ^
13.00 Auktionsverket Kulturarena Master Class: Bröderna Dardenne De belgiska bröderna Jean-Pierre och Luc Dardenne är årets mottagare av Göteborg Film Festivals hederspris Honorary Dragon Award. Deras unika kombination av osminkad socialrealism, sublim dramatik och obrottslig lojalitet med samhällets utsatta har varit stilbildande för en hel generation av filmskapare och frambringat några av den moderna filmhistoriens allra främsta verk. Filmer som "Barnet", "Pojken med cykeln" och genombrottsfilmen "Ett löfte" tillhör vår tids viktigaste filmer. Duon har tidigare vunnit bland annat två guldpalmer vid filmfestivalen i Cannes. Dagen efter att bröderna har mottagit sin drake under festivalens Dragon Award Gala kommer de till Kulturarenan och avslutar årets seminarieprogram med en Master Class. Master Classen hålls på engelska.