Nyheter

Filmen Magic Bullet blir bok i Filmkonst 119 – släpps på Drömfabriken på Filmhuset i Stockholm

1934: elefant skjuts, kvinna attackeras av lejon, plågat lejon med spjut i, framrusande lejon och elefanter.
1997: panik och tågkrasch.

Sedan januari 2008 har konstnären Markus Öhrn arbetat med Statens biografbyrås arkiv i Stockholm. Den 49 timmar långa filmen Magic Bullet, bestående av samtliga censurklipp, från 1934-1997, bevarade i biografbyråns arkiv, visades första gången under Göteborg International Film Festival 2009 och väckte då stor uppmärksamhet. Som fortsättning på det samarbetet presenterar nu Markus Öhrn, i Filmkonst 119, filmcensorernas egna, exakta, beskrivningar av censurklippen. Vi garanterar en roande, fascinerande, poetisk, skrämmande och mycket märklig läsning och upplevelse.

Filmkonst nummer 119 kommer att släppas på Drömfabriken (23-25/4) på Filmhuset i Stockholm och i samband med detta också skickas ut till prenumeranterna. Kontakta oss för recensionsexemplar.

Som vanligt kommer Göteborg International Film Festival och Filmkonst att ha en monter på Drömfabriken. I samarbete med Drömfabriken håller Göteborg International Film Festival också en helkvälls "öppen scen" med fokus på film. Den enda regeln är att det får vara max 5 min, annars är det fritt fram! GIFF:s konstnärliga ledare Marit Kapla håller i presentationen av filmer, uppträdanden och skapare. På fredagskvällen inleder vi dessutom Drömfabrikens stora fest med vår numera legendariska filmquiz under ledning av quizmaster Anders Annikas. För mer info om Göteborg International Film Festivals gästspel på Drömfabriken se vår Facebookgrupp, www.filmfestival.org eller

Drömfabrikens egen hemsida»

Köp den i vår Webshop».

Presschef Göteborg International Film Festival:
Camilla Larsson
Tel: 031-339 3014
Mobil: 0708-423980
E-mail: camilla.larsson@filmfestival.org